SOMNIS I REFLEXIONS

comentari sobre el llibre "Digues que m'estimes encara que sigui mentida"

Una xicoteta contextualització

Filed under: General — maube at 5:36 pm on Dimarts, gener 12, 2010

Digues que m’estimes encara que sigui mentida és un llibre de proses literàries on Montserrat Roig, la seua autora, fa una reflexió sobre l’art d’escriure, una mirada a l’existència de l’home i les seues inquietuds i també fa un recorregut sobre la seua geografia intima.

Montserrat Roig va néixer el 13 de juny de 1946 a Barcelona i va morir el 1991. Els seus pares eres una família burgesa liberal de la dreta de l’Eixample. Montserrat Roig és un dels noms més representatius del conjunt d’escriptors que es van iniciar literàriament a finals dels seixanta. Des de jove participava en els moviments de protesta d’estudiants que es feien a les darreries del franquisme.

Escriu contes, novel·les, i també va fer alguna traducció i alguna incursió en el teatre, en l’assaig, i en altres gèneres. També cal destacar  la seva tasca com a periodista, on dona a conèixer la seua militància política catalanista, esquerrana i on manifesta la seua voluntat per construir una tradició de periodisme culte, feminista i amb la voluntat de recuperar la memòria històrica del país.

És per això, que a quest llibre defensa a les dones escriptores i ens dona a conéixer la seua forta personalitat i que és fidel a les seues arrels.



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 15 6 ?