SOMNIS I REFLEXIONS

comentari sobre el llibre "Digues que m'estimes encara que sigui mentida"

No hi ha patró d’escriptor

Filed under: General — maube at 4:33 pm on Dimecres, gener 13, 2010

Llegint el primer capítol, he hagut de parar i fer una reflexió. Perquè hi ha gent que pensa que un escriptor ha de ser d’una manera o ha de ser d’una altra manera?

Al llibre Montserrat Roig que la gent li diu mentidera perquè s’inventa històries. S’escusa dient que ella no menteix, simplement exagera i que a més, cal una mica de mentida per imaginar-nos que perseguim una mica de veritat.

Més tard, ens diu que un crític literari que li ha fet de pare li va dir que no seria mai una bona escriptora perque no es droga, no està alcoholitzada i fins i tot no es ni lesbiana. Lectors, és necessari per a ser escriptor tindre alguna d’aquestes qualitats?? has de ser lesbiana?? has de drogar-te, has d’alcoholitzar-te??

Si continuem llegint ens diu que el novel·lista espanyol Juan Benet li va dir que si per a escriure bé era necessari matar la mare, cremar la pròpia casa o violar la germana, doncs, que ell ho faria. I la Montserrat Roig tenia un embolic al cap, per que a part de tenir que emborratxar-se, drogar-se i posar-se al llit amb alguna dona… també havia de matar, cremar la casa o violar a algu??

Altres joves escriptors li van dir: “l’escriptor és un ser que pateix, i pateix de tal manera que el sofriment l’aboca, sense remei, a escriure” volent dir que el fet d’escriure és un càstic. Lectors, si el fet d’escriure és un càstic… us sembla normal que els escriptors es castiguen escribint??

Al meu parer, un escriptor és una persona normal i corrent, que escriu perquè vol i escriu el que vol… i també perquè com a persones enclavades en l’art de l’escriptura tenen la necessitat d’escriure per trasmetre les seues vivències o inquietuds. Si fora un càstic escriure, pense jo, que ningú escriuria… no? i un escriptor és una persona com totes les altres que no ho som, i que té els seus hobbies, i en el temps lliure fa el que vol, no té perque beure, drogar-se, ser lesbiana, i molt menys per a ser escriptora cal matar.



No hi ha comentaris »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 4 ?